Manifest en Valencià

Manifiesto en Castellano

La Campanya per la Justícia Fiscal de la Comunitat Valenciana, de la que UGT-PV formen part, convida a les organitzacions de la societat civil, moviments socials i a la ciutadania compromesa amb la defensa dels recursos i serveis públics, al Fòrum ciutadà: Justícia Fiscal és Justícia Social que es durà a terme dimecres 3 d'abril a l'Auditori de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània a València, coincidint amb el Dia Internacional Contra els Caus Fiscals (conegudes com a Paradisos Fiscals).

Aquesta trobada té com a objectiu aportar informació i eines claus perquè la ciutadania puga entendre i desmuntar faules basades en la narrativa anti impostos molt present en l'actual context social i polític.

El fòrum comptarà amb ponències de persones expertes en la matèria i destacades divulgadores socials com:

Julen Bollain Urbieta , economista i doctor en estudis sobre desenvolupament per la Universitat de Mondragón, ex membre del Parlament Basc, col·laborador del programa La Sexta Xplica. Autor del llibre: En defensa de la renda bàsica.

Rocío Benavente, de l'equip de Maldita Educa. Llicenciada en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en periodisme i comunicació de la ciència, la tecnologia i el medi ambient per la Universitat Carlos III de Madrid. Va ser redactora de ciència en El Confidencial i col·laboradora de l'Agència Sinc de notícies científiques pertanyent a la FECYT, la Càtedra de Cultura Científica de la Universitat del País Basc i la revista Jot Down entre altres.

Juan A Gimeno, Catedràtic d'Economia i Fundador d'Economistes sense Fronteres i Coordinador de la Plataforma per la Justícia Fiscal (Madrid). Llicenciat en economia i en dret. Ha sigut Rector de la UNED, Vicerector de la UIMP, Tècnic del Ministeri d'Educació i primer Secretari general de l'Institut Cervantes, compta amb nombroses publicacions sobre temes de polítiques socials, Estat de benestar, pobresa, rendes mínimes i renda bàsica.

Per assistir es necessari inscriure’s en: https://forms.gle/HaG5UVEGVt3v5K1m6

JUSTICIA FISCAL es va conformar al 2017 per part de diferents organitzacions i plataformes socials de la societat civil valenciana, sindicats, moviments socials, ONG i altres actors, alguns a títol individual, per a realitzar incidència política i labors de sensibilització, sobretot l'àmbit de la justícia fiscal.