Este martes 19 de diciembre la casa del pueblo de UGT PV ha acogido la presentación del libro "La gesta del destructor republicano 'José Luis Díez'", un libro escrito por el ugetista Bernardo Simó, que cuenta su propia historia al servicio del bando republicano, y rememora con admiración y cariño a la tripulación del "José Luis Diez" junto a la que protagonizó este difícil episodio de la Guerra Civil española.
Aquest 14 de setembre ha tingut lloc en la seu d'UGT-PV la presentació del llibre "Solidaritat en temps de guerra. Hospital Militar Internacional. Ontinyent 1937-1939" de Joan Josep Torró Martínez, editat per la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.
La película, realizado por Renfe con la colaboración de Fundación de los Ferrocarriles Españoles, recoge testimonios de historiadores y familiares de algunos de los ferroviarios represaliados en el periodo de la Guerra Civil y la dictadura franquista.
El próximo jueves 6 de octubre a las 19h en la casa del pueblo de UGT PV en València se proyectará el documental "Los hijos del hierro", en el que se narra la represión a la que fue sometido el colectivo de ferroviarios durante la Guerra Civil y la posguerra.
UGT PV ha acollit este 29 de març a la casa del poble de València la presentació del llibre "Tornaré a L’Al-Aaiun", escrit per Batiste Llopis, un home compromés que narra a través de la historia de la seua filla, una xiqueta de l'antic Sahara espanyol acollida a l'estiu i que va passar a formar part de la família, la històra de lluita del poble saharaui.
A la presentació del llibre han participat Batiste Llopis, autor del llibre, Joan Lerma, autor del pròleg, Vero Llopis, conductora de l’acte i Ismael Sáez, secretari general d’UGT-PV. A més, s'ha gaudit de l'actuació de Pep Gimeno Botifarra i Ahmed Touzaini.
En el marc del Congrés social que la Unió General de Treballadores i Treballadors va celebrar a València de manera paral·lela al Congrés Confederal, es va inaugurar una doble exposició a la seu de la Diputació de València: una selecció de fons originals de cartells d’UGT de l’època de la Segona República que es troben a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, i una selecció de cartells sobre salut laboral del període 1867–2020 elaborada per la Fundación Francisco Largo Caballero.
La revista "Les Notícies de llengua i treball", editada per UGT Catalunya, es fa ressó d'ambdues exposicions en la seua última edició: "Memòria gràfica de la UGT durant la II Republica".
Coordinat per Lucila Aragó Carrión, José Mª Azkárraga Testor i Juan Salazar Bonet, UGT PV ha col·laborat en l’edició d’este llibre que narra les empremtes que es poden trobar a la ciutat de València de les transformacions que el règim franquista va dur a terme durant els anys quaranta.
Es tracta d’una guia elaborada a partir de testimoniatges personals de l’època i abundant material gràfic, (continuació de “Valencia 1931-1939: Guía urbana. La ciudad en la II República”), en la qual es descriu el procés d’implantació del franquisme a la ciutat de València, que no va ser, ni molt menys, un fenomen abstracte, sinó que té llocs, noms i cognoms.
Una edició conjunta entre Publicacions de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.