La UGT-PV inaugura l’exposició de la IX Biennal de Pintura a l’Aula CAM de Torrent

Ahir a la vesprada Pepa Llorca, secretària de política social i lingüística de la UGT-PV, va inaugurar a l’aula CAM de Torrent l’exposició de la IX Biennal de Pintura Pascual Tomás que consta de vint obres seleccionades i que després de la seua estada a Torrent recorrerà bona part  de la geografia valenciana fins a la seua cloenda que tindrà lloc al novembre a la Casa del Poble de la UGT a València.

L’exposició romandrà a Torrent fins el pròxim 14 de maig quan es traslladarà a Alacant, Elx, Benidorm, Burjassot, Gandia i Xàtiva, entre altres, i tornarà a València ja al novembre. La Biennal de Pintura Pascual Tomás va ser creada per la UGT-PV l'any 90 per a fomentar la cultura des de diferents vessants, doncs la UGT-PV és una part important, activa i implicada en la societat valenciana. Caixa Mediterrani recolza aquesta Biennal des dels seus inicis perquè l'objectiu és donar suport a diferents expressions artístiques però sobretot, donar una oportunitat als emergents.

A la inauguració, prengueren la paraula Guillermo Forment, secretari general de la UC valència Sud i Interior, qui va senyalar la importància de la cultura per als treballadors i les treballadores, de la necessitat de expressió de cada persona i de gaudir d’aquesta destresa en el temps lliure.

A continuació, Salvador Piles representant de la CAM, va donar les gràcies als participants  i va assegurar que el compromís de la obra social de la caixa amb els artistes que estàn començant, per això, va confiar en que la col•laboració amb l’UGT-PV continue en els pròxims anys.

Per part del jurat d’aquesta IX edició de la Biennal, Pep Azorín va donar les gràcies al participants i va reconeixer que enguany, la qualitat i  la quantitat dels quadres presentats ha pujat un grau, cosa que l’ha fet goig, i que demostra la progressió d’aquest premi.

Per últim, Pepa Llorca va manifestar el profund agraïment a tots els participants , pintors i pintores, que en realitat, són els protagonistes de l’acte, ja que al hi participar i mostrar-nos el seu treball ens enriqueixen en la contemplació d'eixa habilitat i creativitat que posseeixen. 

Per tant la UGT-PV vol que aquestes convocatòries vagen a més, ja que considerem que els treballadors i les treballadores de l'art, com els defineix , tinguen el nostre compromís, reconeixement i l'empenta que verdaderament necessiten, va senyalar.

Llorca va destacar que en aquesta edició s'han presentat un total de 31 obres, de les que finalment han estat seleccionades 20, totes elles estan reflectides al catàleg, ja que considerem que totes elles tenen el punt humà i d'il•lussió, el que l’autor o l’autora ha volgut expressar i a l’enviar-nos-la a la UGT, d'alguna manera els considerem com una part nostra.

Finalment va agrair la col•laboració a la Fundació “ Pascual Tomás “ i sobretot a la CAM , en el nom de Vicent Botella que ha pres tot l'interés possible en col•laborar i que poguérem portar endavant aquesta edició.

 

 

Información básica Servicio de hogar familiar 2015