Actualitat cultura 
 
 

La revista "Les Notícies de llengua i treball" recull les exposicions d'UGT PV sobre la II Republica

En el marc del Congrés social que la Unió General de Treballadores i Treballadors va celebrar a València de manera paral·lela al Congrés Confederal, es va inaugurar una doble exposició a la seu de la Diputació de València: una selecció de fons originals de cartells d’UGT de l’època de la Segona República que es troben a la Biblioteca Històrica de la Universitat de València, i una selecció de cartells sobre salut laboral del període 1867–2020 elaborada per la Fundación Francisco Largo Caballero.

La revista "Les Notícies de llengua i treball", editada per UGT Catalunya, es fa ressó d'ambdues exposicions en la seua última edició: "Memòria gràfica de la UGT durant la II Republica".

Guia de la València del primer franquisme (1939-1948)

Coordinat per Lucila Aragó Carrión, José Mª Azkárraga Testor i Juan Salazar Bonet, UGT PV ha  col·laborat en l’edició d’este llibre que narra les empremtes que es poden trobar a la ciutat de València de les transformacions que el règim franquista va dur a terme durant els anys quaranta.

Es tracta d’una guia elaborada a partir de testimoniatges personals de l’època i abundant material gràfic, (continuació de “Valencia 1931-1939: Guía urbana. La ciudad en la II República”), en la qual es descriu el procés d’implantació del franquisme a la ciutat de València, que no va ser, ni molt menys, un fenomen abstracte, sinó que té llocs, noms i cognoms.

Una edició conjunta entre Publicacions de la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.

José Díaz Azorín rep un homenatge en Altea

L'acte, organitzat pel Consell de Cultura d'UGT PV va ser una sorpresa en coincidència amb el 80 aniversari de l'artista

Aquest divendres 22 de març va tenir lloc en la casa de la cultura d'Altea un acte homenatge a l'artista alacantí Pepe Azorín, pintor, gravador, escultor i destacat membre del consell de cultura d'UGT PV, que ha sigut testimoni de la memòria històrica del nostre país, la qual ha plasmat de manera magistral en les seues obres.

Leer más...