Este dimecres 17 d'abril del 2024, la seu d'UGT d'Alzira, ha sigut escenari de la presentació del llibre «Indignas hijas de su patria. Crónicas del Patronato de Protección a la Mujer en el País Valencià» en la que van intervindre les dues autores d'aquest, María Palau i Marta García, dos joves periodistes que han narrat vivències de dones que van patir les repressions del "Patronato de Protección de la Mujer" una de les institucions més antigues i desconegudes del sistema de repressió del franquisme, que va exercir un ferri control sobre les idees, les actituds, els comportaments i, sobretot, els cossos de milers de dones i xiquetes que s’atreviren a qüestionar la moralitat imposada.
Raül Roselló, secretari general d'UGT PV a la Ribera, la Safor, la Vall d'Albaida, la Costera i la Canal de Navarrés, ha agraït la presència de les autoritats locals i assistents en general i ha  aprofitat l'ocasió per a felicitar les autores per la seua gran faena i compromís amb la memòria democràtica que ens honra a tots.
 
També ha expressat el compromís d'UGT amb la dignificació de les dones i les famílies que van patir la ignomínia de la repressió sense sentit.